Comanda ProHerb
   
 
 


 Ginkgo Biloba

Una din cele mai eficiente ingrediente din ProHerb, supranumit si Arborele pagodelor (Ginkgo biloba), este o specie care crește spontan în China. Ea se mai cultivă și în alte țări atât pentru aspectul său ornamental cât și în scop terapeutic. Arborii au înălțimea de până la 30 de m, având coroana bogată. Sunt arbori dioici adică pe un exemplar se găsesc doar flori masculine sau feminine, deci arborii sunt fie masculini fie feminini. Frunzele sunt pețiolate, bilobate, având o nervațiune dihotomică. Toamna frunzele se îngălbenesc și cad (frunze caduce). Culoarea lor devine galbenă cu nuanțe extrem de atrăgătoare, fapt ce face ca în parcurile unde este cultivat arborele aceste frunze să fie folosite în scop ornamental, fiind presărate printre ornamentațiile florale.

Extractul de ginkgo are acțiune asupra tulburărilor de circulație sanguină la nivelul creierului și extremităților, ameliorând astfel metabolismul energetic la nivel cerebral prin creșteerea captării glucozei și a oxigenului la nivel molecular.

Prin substanţele active conţinute, preparatele de Ginkgo biloba au un efect de creştere a circulţiei sangvine la diverse nivele şi zone ale organismului, creşte care poate atinge valori şi de 57% (!), relaxând pereţii vasculari, permiţând astfel mărirea diametrului acestora, fluidificând sângele şi facilitând trecerea acestuia prin arterele parţial înfundate.

În cazul în care se constată, cum este şi normal la bărbaţii de vârsta a treia, o scădere marcată a nivelului de testosteron sunt recomandate preparatele unde Ginkgo este asociat cu ginseng sau, cu permisiunea medicului specialist, asocierea cu preparate ce conţin DHEA (precursor în sinteza testosteronului).

 

Inapoi la ingrediente