Comanda ProHerb
   
 
 


 Panax Ginseng

Ginsengul este originar din estul Asiei, Siberia si America de Nord si este utilizat in nutritia si terapia umana de peste 5.000 de ani. Chinezii considera aceasta planta perena un panaceu universal datorita multelor sale efecte curative. Ginsegul chinezesc si cel coreean (Panax Ginseng) este cunoscut in Orientul Indepartat ca „radacina vietii", deoarece incetineste procesele de imbatranire si mentine puterea si pofta de viata, fortificand organismele slabite. Ginsengul amelioreaza functionalitatea plamanilor, scade senzatia de oboseala, imbunatateste activitatea cerebrala si eliberarea de adrenalina.

 

Experimental si practic s-a demonstrat ca panax-ginsengul stimuleaza forta fizica si nu in ultimul rand pe cea mentala. Utilizatorii chinezii sustin ca ginsengul vindeca anemia, artrita, insomnia, oboseala, impotenta, hiper si hipotensiunea arteriala, tulburarile digestive si creste rezistenta la stres. Prin stimularea glandelor endocrine, ginsengul favorizeaza utilizarea mineralelor si vitaminelor.

 

Poporul chinez considera ca ginsengul incetineste procesele de imbatranire si joaca un rol important in conservarea vitalitatii. Cu cat ginsengul este mai batran ca si planta, cu atat calitatea sa este mult mai buna, pentru ca el contine mai multe substante active - cazul ginsengului coreean, extractele preparate din plante cu o varsta de 5-7 ani au o calitate mult mai buna.

 

Utilizarea ginsengului de catre sportivi este cercetata amanuntit de un numar tot mai mare de oameni de stiinta. S-a stabilit deja ca administrarea de doze mari este decisiva in imbunatatirea performantelor. Cu toate ca ginsengul contine 12-13 tipuri de substante biologic-active (asa-numitele ginsenozide), acestea reprezinta maxim 2% din extractele din radacina de ginseng de cea mai buna calitate. In afara de ginsenozide, Panax Ginsengul mai contine si o substanta numita panaxan, aceasta reducand nivelul glicemiei si molecule de glucide (asa-numitele polizaharide), stimuland astfel sistemul imunitar.

 

Cercetarile efectuate au aratat ca ginsengul mentine starea de vigilenta si intarzie aparitia starii de oboseala, creste activitatea cerebrala si eliberarea de adrenalina. In timpul concursurilor si antrenamentelor, actiunea ginsengului consta in dirijarea proceselor catabolice - pentru a produce energie, organismul va folosi mai multi acizi grasi liberi si mai putin glicogen. Ginsengul imbunatateste eficienta pulmonara si reduce nivelul de acid lactic din sange, raportat la consumul de oxigen (acest ultim indiciu arata ca productia musculara de acid lactic este mai redusa si atletul oboseste mai putin).

 

Inapoi la ingrediente