Comanda ProHerb
   
 
 


 Impotenta la barbati

Foarte multi barbati intre 28-40 de ani se lupta problemele sexuale. Sufera de impotenta. Acest cuvant provine din latina si inseamna neputinta, incapacitate. Fiecare al 10-lea barbat carierist care doarme cu partenera sa are probleme in zilele noastre, spun sexologii.Acest lucru la noi nu prea preocuma oamenii.  In america se lupta deja de mult timp cu sindromul LSD. LSD este prescurtarea dorintei sexuale scazute ( Low Sexual Desire) si a pierderii placerii, care provoaca disfunctie erectila si impotenta. In cele mai multe cazuri, cauzele sunt psihologice.

Cauzele impotentei

Cele mai dese probleme psihice sunt:

  • stres mare, durabil
  • tristete, suferinta
  • frustrare, umilire
  • depresie
  • frica cronica, anxietate
  • tensiuni in relatie, dezbateri
  • tendinte ascunse spre homosexualitate
  • teama de sarcini nedorite


La fel si fumatul si consumul excesiv de alcool poate produce impotenta. Uneori problema poate fi doar temporara, cum este si cazul alcolicilor, dar cu timpul aceste obiceiuri nesanatoase pot conduce la probleme durabile.
Impotenta poate include incapacitatea totala de a atinge erectia sau tendinta de a sustine numa erectii foarte scurte. Aceste variatii definesc impotenta. Orice tip de afectiune care afecteaza circulatia sanguina la nivelul penisului, are potentialul de a produce impotenta. Indicele impotentei creste cu varsta: 5% dintre barbatii de aprox. 40 de ani si 15-25% dintre barbatii de aporx. 65 de ani sufera de impotenta.

Tratarea impotentei

In zilele noastre impotenta se trateaza la toate grupele de varsta. Multi barbati care s-au adresat medicului au recapatat o viata sexuala aproape normala datorita diferitelor tratamente pentru impotenta.

Trebuie tinut minte ca pentru a impiedica aparitia impotentei trebuie sa avem un mod de viata sanatos. Sa traim sanatos, sa mancam sanatos si sa invatam sa avem grija de viata noastra. Asta ne ajuta sa prevenim boli, cum este si impotenta.